Hur gör man?

Ja, hur gör man? Vi väljer en bok åt gången som vi läser och arbetar med i vår podcast. Vanligtvis tillägnas varje bok tre avsnitt som släpps med ungefär två veckors mellanrum. Till varje bok bjuder vi in ensärskild gäst som finns med i andra och ibland tredje programmet. De olika programmen har lite skiftande karaktär och här följer en liten skiss över vad man kan förvänta sig, även om vi aldrig kommer hinna prata om allt..: )

Avsnitt 1 Behandlar alltid framsidan, författaren, bakgrunden till boken och sedan en liten introduktion till boken och dess problematik.

Avsnitt 2 Vad tycker vi om boken efter att ha läst halvvägs? Hur skildras miljön? Skulle vi vilja bo i boken? Vilka personer figurerar? Hur förhåller sig de till varandra? Finns det något problem som måste övervinnas? Vad tror vi kommer hända? Är det något vi inte förstår såsom handlingar eller svåra ord?

Avsnitt 3 Slutet! Hur var det och slutade det som vi förväntades oss? Ändrade vi uppfattning om boken? Har det skett någon karaktärsutveckling mellan och hos karaktärerna. Övervanns hindret och vad bestod det egentligen av? Vilken av personerna i boken identifierar vi oss med med?

Om man vill kan man bara lyssna på våra tankar och tänka sina egna och så är det inget mer med det. Våra podcast ligger kvar på hemsidan och på Itunes så man behöver inte läsa boken med oss i realtid. Men, som ni säkert förstår är vi väldigt glada i att prata och diskutera. Därför får man gärna opponera sig, instämma eller lägga till i diskussionen genom att kommentera här på bloggen.

Kanske har ni er egen cirkel där ni läser samma bok som oss, vilket ju i sådana fall skulle vara helt fenomenalt. Vår hoppas att vår podd kan fungera som ett avstamp och en inspiration när det gäller arbete och läsning av barn- och ungdomslitteratur. Eftersom den här podden är publicerad under en CC-licence blir vi väldigt glada och positivt överraskade över de olika sätt som du kan komma på att ta del av och använda vår podcast. Om du arbetar inom skolan har vi en särskild sida med handledningsmaterial som underlättar användning av podden i skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s